Συμβουλευτικη Ψυχολογοσ

Συμβουλευτικη Ψυχολογοσ

Ψυχοθεραπεία

H ψυχοθεραπεία είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας μέσω της συνομιλίας με έναν ειδικό ψυχολόγο. Είναι η θεραπευτική αλληλεπίδραση ή το θεραπευτικό συμβόλαιο μεταξύ ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία κι ενός πελάτη (ή αλλιώς θεραπευόμενου), ενός ζευγαριού, μιας οικογένειας ή μιας ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας , μπορείτε να μάθετε για την κατάστασή σας και τις διαθέσεις σας, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και συμπεριφορές. Η ψυχοθεραπεία βοηθά να μάθετε πώς μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας και να απαντήσετε σε δύσκολες συνθήκες με έναν υγιή τρόπο αντιμετώπισης.

Υπάρχουν πολλές ειδικές μορφές ψυχοθεραπείας , η καθέμια με τη δική της προσέγγιση. Είδη ψυχοθεραπείας που είναι πλέον διαδεδομένα είναι η συμβουλευτική, η ομαδική, η γνωστικό-συμπεριφορική, η συστημική,η οικογενειακή, η θεραπεία ζεύγους κ.α. Το είδος της ψυχοθεραπείας που είναι κατάλληλη για σας, εξαρτάται από την κατάσταση και το αίτημά σας.
Στην κλεψύδρα παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων και ζευγαριών καθώς και συμβουλευτικής για την Αντιμετώπιση Πένθους , Απώλειας και Θρήνου στα πλαίσια της οικογένειας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Υπνοθεραπεία
Η ύπνωση στα πλαίσια της υπνοθεραπείας είναι μια κατάσταση αυξημένης δεκτικότητας σε υποβολές. Το άτομο είναι σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και είναι πιο ευαίσθητο, πιο ανοικτό στις θεραπευτικές εισηγήσεις που του υποβάλλει ο θεραπευτής του. Οι θεραπευτικές υποβολές επί το πλείστων αφορούν συνήθειες, συμπεριφορές, φοβίες, εξαρτήσεις και οτιδήποτε άλλο επιθυμεί το άτομο να αλλάξει.

Σε τι βοηθά η ύπνωση;

Η υπνοθεραπεία αποτελεί χρήσιμη και αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση του άγχους, της έντασης ,του στρες καθώς και στις διαταραχές ύπνου. Βοηθά το άτομο να ξεπεράσει πλήρως τους φόβους και τις φοβίες του, συμβάλλει στη μείωση και αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, στην καταπολέμηση και στον έλεγχο συνηθειών, καθώς και στην βελτίωση της απόδοσης και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης του γενικότερα. Η ύπνωση είναι μια χαλαρωτική και ευχάριστη εμπειρία που βοηθάει το άτομο να επιτύχει τους στόχους του και να πάρει τον έλεγχο της ζωής του στα χέρια του.

Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τον κόσμο.

Νέλσον Μαντέλα

Το θεραπευτικό Κέντρο Κλεψύδρα παρέχει εμπεριστατωμένη αξιολόγηση και θεραπεία σε παιδιά με δυσκολίες και προσφέρει υποστήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον.